Inkomensgrens sociale huurwoningen


Inkomensgrens sociale huurwoningen te laag

Een jaar geleden is en een inkomensgrens ingevoerd voor sociale huurwoningen. De Europese Commissie legde aan Nederland op dat sociale huurwoningen alleen aan minder bedeelde Nederlanders mochten worden verhuurd. De inkomensgrens werd daardoor plotsklaps verlaagd tot 33.614 euro. Door deze verlaagde inkomensgrens vallen huurders die tussen de 33.000 en 43.000 euro verdienen, tussen wal en schip. Ze verdienen te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en te weinig om een commerciële woning te huren.

Afwijking mogelijk

Woningcorporaties kunnen echter wel in 10% van de gevallen afwijken en een woning toewijzen aan mensen met een inkomen hoger dan 33.000 euro. Onlangs leek er weer hoop te zijn voor voorstanders van verhoging van de inkomensgrens. Het Europees Parlement nam een motie aan (een ‘resolutie’ in Europese termen) met als boodschap dat het wat de Europarlementariërs betreft allemaal wat soepeler zou kunnen met de inkomensgrens. Ondanks de motie moeten echter de huidige afspraken gewoon worden uitgevoerd.

SWG advocaten

SWG advocaten is gespecialiseerd in huurrecht en daaraan gerelateerde zaken. SWG advocaten adviseert woningcorporaties over de deze en andere (Europese) wetgeving. Wilt u een afspraak maken met 1 van onze huurrecht advocaten neem contact op via de website of bel naar 073 – 5231400.

test