Huurrecht


Huurrecht geschillen

Onze advocatenpraktijk kan buigen op een schat aan ervaring en kennis op het gebied van huurrecht. Het huurrecht geeft vaak aanleiding tot geschillen bijvoorbeeld over de duur van de huurovereenkomst, over huurachterstand, over ontruiming onderhoud, de hoogte van de huur of andere zaken. Huurder en verhuurder zijn afhankelijk van het soort overeenkomst vrij om bepaalde zaken vast te leggen in de huurovereenkomst. Voor zaken die niet zijn vastgelegd geldt sowieso het huurrecht.

Huurrecht woonruimte

Het huurrecht omvat regels ter bescherming van de huurder. Er zijn regels over het opzeggen van de huurovereenkomst, wie verantwoordelijk is voor het onderhoud, welke huurverhogingen mogen worden opgelegd, etc. Het is de verhuurder niet zomaar vrij van deze regels af te wijken.

Huurrecht Bedrijfsruimte

Voor de verhuur van winkelruimtes en kantoren zijn er meer mogelijkheden, zaken tussen huurder en verhuurder in een huurovereenkomst vast te leggen. De huurder van een winkelruimte geniet in het huurrecht meer huurbescherming dan de huurder van een kantoor.

Contact met onze advocaat huurrecht

Vul uw vrijblijvende vraag in via het formulier of bel via het nummer op deze website. Onze huurrecht advocaat voorziet u graag van vrijblijvend en kosteloos advies.

test